A szeretetosztásnak természetesnek kell lennie az ünnepre készülődés időszakában, nem pedig egyfajta stresszforrásnak. Hogy elkerüljük a görcsösséget, és fényesebbé tegyük mindannyiunk karácsonyát, idén a Maszol hírportállal közösen ismét lehetőséget kínálunk az önzetlenségre: megszokhattátok, hogy az elmúlt években családi típusú otthonokban nevelkedő, államilag gondozott gyermekek ünnepét próbáltuk szebbé tenni, természetesen közös erővel, mert nincs is annál tündöklőbb karácsony, mint amelynek öröméhez többen adták az ötletüket, mosolyukat, munkájukat, törődésüket!

A Kovászna megyei Csernáton 1-es és 2-es számú Családi Házában összesen 17 kamaszt szeretnénk megörvendeztetni, méghozzá cipősdoboz akcióval. Személyre szabott, életkornak és nemnek megfelelő ajándékokat várunk a sepsiszentgyörgyi Vállalkozói Inkubátorházban lévő szerkesztőségünkbe vagy a Kovászna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság székhelyére, hogy azokat az angyalkával együtt a megfelelő időben becsempészhessük a karácsonyfák alá.

Adventben az ember elcsendesedik, számvetéssel és lelkének megtisztításával készül a szeretet ünnepére. Négy hete van, hogy a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyalángjai mellett elgondolkodjon, miként tehetné jobbá, emberségesebbé a világot. Időseken, betegeken, gyermekeken, menhelyi állatokon segíthet, adakozhat a szegényeknek, süthet-főzhet a közvetlen környezetében élő rászorulóknak. Szerethet. Úgy és annyira, amennyire telik tőle.

Akár azáltal is, hogy cipősdobozokat állít össze: gondosan összeválogatva, a kamaszok hobbijainak megfelelően helyezhet bele meglepetéseket. Kizárólag olyan eszközöket és használati tárgyakat, amelyeket jómaga is szívesen fogadna. Ez az ajándékozás nem a használt holmik továbbadásáról szól, hanem a figyelmességről, arról, hogy egy ismeretlen gyermek vagy egy felnőttkor küszöbén álló fiatal ünnepét szebbé, varázsosabbá változtassuk. Arról, hogy a nagybetűs életben való elindulásukat segítsük ajándékainkkal, inspirációval, ötletekkel.

Hogy ez a lehető legkönnyebben történjen, összeállítottunk egy listát, amelyen a gyermekek neve, életkora és hobbija szerepel, így van kiindulópont arra vonatkozóan, hogy mit érdemes adni a kiválasztottnak.

Figyelem! Facebook-oldalunkon üzenetben és hozzászólásban jelezhetitek, melyik gyermeket ajándékoznátok meg! Szeretnénk, hogy mindenkinek jusson egy kis figyelmesség tőletek, ezért buzdítunk a gyors kommunikációra. Íme a lista:

Csernátoni 1 sz. Családi Ház

 1. Norbert (14 éves): katonatiszt szeretne lenni, hobby: sportolás (TELJESÍTVE)
 2. Sanyika (16 éves): állatgondozó szeretne lenni, hobby: zenehallgatás (TELJESÍTVE)
 3. Alexandra (16 éves): manikűrös szeretne lenni, hobby: zenehallgatás, olvasás (TELJESÍTVE)
 4. K. Róbert (19 éves): személyi edző szeretne lenni, hobby: zenehallgatás (TELJESÍTVE)
 5. B. Robika: (17 éves) DJ szeretne lenni, hobby: foci (TELJESÍTVE)
 6. Edó: (19 éves) asszisztensnő szeretne lenni, hobby: foci (TELJESÍTVE)
 7. Attila: (19 éves) pincér szeretne lenni, hobby: főzés (TELJESÍTVE)
 8. Erzsike: (18 éves) szakács szeretne lenni, hobby: főzés (TELJESÍTVE)
 9. Szidónia: (18 éves) néptáncos szeretne lenni, hobby: ének, tánc (TELJESÍTVE)

Csernátoni 2 sz. Családi Ház

 1. Levente: (16 éves) mezőgépész szeretne lenni, hobby: foci (TELJESÍTVE)
 2. Timike: (17 éves) műkörmös szeretne lenni, hobby: műkörömépítés (TELJESÍTVE)
 3. Berci: (17 éves) pincér szeretne lenni, hobby: biciklizés (TELJESÍTVE)
 4. Krisztián: (17 éves) autószerelő szeretne lenni, hobby: foci (TELJESÍTVE)
 5. Lóránd: (15 éves) autószerelő szeretne lenni, hobby: foci (TELJESÍTVE)
 6. Józsika: (17 éves) autószerelő szeretne lenni, hobby: autószerelés (TELJESÍTVE)
 7. Lacika: (11 éves) autómérnök szeretne lenni, hobby: foci (TELJESÍTVE)
 8. Elvis: (18 éves) sofőr szeretne lenni, hobby: zenélés (TELJESÍTVE)

Legyél hát te is angyal! Tedd szebbé egy gyermek ünnepét!

Az ajándékokat december 9-16. között várjuk a Kovászna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság székhelyére (Sajtó u. 8/A).