Korszerű közösségi teret és sportolási körülményeket is biztosító épületrésszel bővült a Nicolae Colan általános iskola eddig befejezetlen épülete. Antal Árpád polgármester beszámolója szerint az épületet a kivitelezőtől már átvették, év végéig megérkezik a bútorzat is, így az iskolában tanuló közel 800 gyermek és pedagógus hamarosan használatba is veheti.

Sepsiszentgyörgy legnagyobb vegyes tannyelvű iskolájának új épületszárnyában pszichológiai rendelő, sportterem, informatikai labor, százharminc férőhelyes konferenciaterem, mellékhelyiségek, öltözők, konyha és egy új iskolai könyvtár is helyet kapott. Az épületben új fűtésrendszert és villanyhálózatot alakítottak ki, nyílászárókat szereltek, hőszigeteltek és a termeket energiatakarékos égőkkel látták el.

Nicolae Colan iskola új épülete | Fotók: Antal Árpád Facebook oldala

A Nicolae Colan általános iskola udvarán még 1994-ben kezdtek építeni egy eredetileg uszodával rendelkező sportcsarnokot ám a munkálatok abbamaradtak. Sepsiszentgyörgy önkormányzata átalakította a terveket és az épület befejezésére 6 millió lejes európai uniós finanszírozású pályázatot nyújtott be. Ebből mostanra készült el a többfunkciós iskolaépület.