Ajándékozzuk meg egymást felejthetetlen ünnepváró műsorokkal”, ezzel a felhívással fordul a sepsiszentgyörgyi önkormányzat és a Kónya Ádám Művelődési Ház a helybéli előadókhoz, civil szervezetekhez és magánszemélyekhez. A háromszéki megyeszékhely főterén, a kormány tiltása ellenére, idén is lesz karácsonyi vásár ám az ünnepi műsorokat a közösség összefogásával szeretnék megvalósítani.

Az esemény évek óta meghatározza a város arculatát és hangulatát: a változatos termékeket felsorakoztató vásár és a színes kulturális programok igazi ünnepváró hangulatot idéznek városunk főterére, fogalmazza meg a szervező Kónya Ádám Művelődési Ház. Közleményében leszögezik: idén december 16. és 23. között megszervezik a hagyományos karácsonyi vásárt ám a kormány rendelete értelmében nem költhetnek pénzt az ünnepváró műsorokra.

Előadóktól várnak ajándék ünnepváró műsorokat

A Kónya Ádám Művelődési Ház közösségi összefogásra hívja fel a sepsiszentgyörgyi lakosokat, művészeti csoportosulásokat, egyesületeket, magánszemélyeket egyaránt. A karácsonyváró összefogás keretében korosztálytól függetlenül, bárki jelentkezhet egyéni vagy csoportos zenés, verses, táncos vagy az ünnep hangulatát idéző kötetlen műfajú produkcióval. A karácsonyi vásár szervezői fellépési lehetőséget biztosítanak Sepsiszentgyörgy főterén.

Az érdeklődők előzetesen jelentkezhetnek személyesen a Kónya Ádám Művelődési Ház székhelyén, a Kossuth Lajos utca, 13. szám alatt, vagy elküldhetik videón a bemutatandó produkciójukat legkésőbb november 29-ig a danciuhelga.kultura@gmail.com címre. A jelentkezőket november 30-án várják majd személyesen a produkciók zsűrizésére.