Nem tétlenkedtek a háromszéki csendőrök, idén szeptemberig 3267 bevetésen vettek részt – ezek között 200 medvét hajtottak el lakott településekről – több száz büntetést szabtak ki számos bűncselekményt azonosítottak, derült ki a szerdán közzétett 9 hónapos tevékenységi mérlegből.

A közrendvédelmi akciókban összesen 11.861 csendőr vett részt, akik 283 bűncselekményt észleltek és 282 elkövetőt azonosítottak, illetve 820 szabálysértési esetben összesen 315.800 lej értékben szabtak ki büntetéseket, derült ki a Kovászna megyei Csendőrség legfrissebb tevékenységi beszámolójából.

fotók: Kovászna megyei Csendőrség

Ez szerint Háromszéken idén 284 kulturális, művészeti, sport, vallási, megemlékező rendezvény biztonságát 1396 csendőr felügyelte. Január és szeptember között 529 esetben riasztották a csendőröket az 112-es sürgősségi hívószámon, ezek közül 200 esetben településekre bejáró medvét kellett elkergetniük, illetve 4 esetben keresési és mentési akciókban vettek részt bajba jutott személyek megsegítésére.

A beszámolóból kiderül, hogy a háromszéki csendőrség nem csak közrendvédelmi feladatokat lát el, hanem különleges szállítmányok védelmével is foglalkozik. Idén a csendőrök 8 különleges áruszállítmányt kísértek és védelmeztek, de Kovászna megyei Pénzügyi Hivatal számára 46 értékszállításra vigyáztak és 186 minősített postai küldeményt szállítottak.