Novemberben Vaslui és Fehér megyei rendőrök érkeznek Sepsiszentgyörgyre, hogy levizsgáztassanak 370 tanulóvezetőt, közölte a háromszéki prefektúra. Ráduly István kormánybiztos szerint november 4 és 5-én, illetve november 18 és 19-én Sepsiszentgyörgyön 220, illetve 150 személy számára tartanak gyakorlati vizsgát a B kategóriás jogosítvány megszerzésére.

Azok a tanulóvezetők, akik ezeken a napokon szeretnének vizsgázni, a dossziéval és a személyazonossági igazolvánnyal együtt jelentkezzenek a vezetői engedélyek és gépjármű-nyilvántartásért felelős közszolgálatnál a Sepsi Value Center épületében.

Rico Racoviță a gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó hivatal vezetője és Ráduly István prefektus
Rico Racoviță a gépjárművezetői engedélyeket kibocsátó hivatal vezetője és Ráduly István prefektus

Háromszéken nem ez az első eset, hogy más megyékből érkeznek vizsgáztató rendőrök, hogy felpörgessék az elméleti és a gyakorlati vizsga közti hosszú várakozási időt. Jelenleg Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen öthónapos a várakozási idő a vizsgák között.

Ennek oka, hogy a gyakorlati vizsgára jelentkezők 40 százaléka megbukik és többször is új időpontot kell igényelnie. A jelenlegi többhónapos várakozási időt egy hónapra csökkentik a kölcsön rendőrökkel.