Kovászna megyében ismét sikerült 1 hónapról 2 hétre csökkenteni a várakozási időt a gépkocsivezetői-vizsga elméleti és gyakorlati próbája között, számolt be Ráduly István. A háromszéki prefektus szerint az elmúlt napokban a sepsiszentgyörgyi gépkocsivezetői jogosítvány-kibocsátó hivatal munkatársai nyolc Vaslui megyei rendőr segítségével 231 személyt vizsgáztattak B kategóriára és közülük 135 személynek sikerült a gyakorlati próba és szerzett jogosítványt – az átmenési arány 58 százalék volt.

soföriskola
Illusztráció: Daily Driven

Kovászna megyében tavaly, az elméleti vizsgájára jelentkezők alig 40 százalékának sikerült a tesztje, míg a gyakorlati vizsgán a jelentkezők alig 54 százaléka ment át. Ráduly István szerint a 40-50 százalékos átmenési arány kevésnek mondható, de ez nem a magas vizsgakövetelmények miatt van, hanem azért mert a tanulóvezetők nem eléggé felkészültek.

A háromszéki prefektus úgy véli: nem kell gépjárművezetői jogosítványt adni azoknak, akik nincsenek megfelelően felkészülve arra, hogy a forgalomban vezessenek, hiszen Románia jelenleg is Európa „élvonalába” tartozik a közúti balesetek tekintetében.