Kedden elkezdték a Sepsiszentgyörgyről Sugásfürdőre vezető út javítását. A munkálatok ideje alatt egy erdei úton lehet megközelíteni a háromszéki megyeszékhelyhez tartozó üdülőtelepet.

A városháza tájékoztatása szerint a sugásfürdői út egy szakaszán az útburkolat beszakadt és járhatatlanná vált. Az önkormányzat az alárendeltségébe tartozó Sepsi Útépítő vállalatot bízta meg az út javítással. Arról tájékoztatnak, hogy bár a műszaki terv szerint a kivitelezési idő 3 és 5 hónap között van, a sepsiszentgyörgyi építőcég megpróbálja még a síszezon előtt befejezni a beszakadt út felújítását, hogy a télen akadálymentesen lehessen megközelíteni a sípályákat.

A jelenleg zajló útjavítási munkálatok miatt teljesen lezárták a Sugásfürdő felé vezető út egy részét, az üdülőtelepet egy erdei úton lehet megközelíteni. A lezárás előtt a városháza lekavicsoztatta az erdei utat, hogy azt autók számára is járhatóvá tegye.

Tittesz Zoltán a Multi-Trans közszállítási vállalat igazgatója a Sláger Rádió érdeklődésére elmondta: kedden kipróbálták a kerülőutat és kiderült, hogy nagy autóbusszal nem tudnak azon közlekedni ezért a következő időszakban egy 16 személyes mikrobusz közlekedik Sugásfürdőre az eddigi menetrend szerint.

Tittesz Zoltán hozzátette az útlezárás ideje alatt a bicikliszállítási lehetőséget kénytelenek szüneteltetni, illetve még nem tudni, hogy esős időben vagy havazáskor tudják-e működtetni a tömegközlekedési járatot, remélik a síszezon kezdetéig sikerül megjavítani a beomlott útszakaszt.