Vasárnap átadták Sepsiszentgyörgy első fogyatékkal élők által, kerekesszékkel használható hintáját. A Diakónia Keresztény Alapítvány és a Free Adventurer Bikers motoros egyesület az elmúlt három évben adományokat gyűjtött és hétvégén a sepsiszentgyörgyi református Vártemplom udvarán állították fel a város első speciális hintáját kerekesszékes gyermekek számára.

Makkai Péter református lelkész, a Diakónia Keresztyén Alapítvány igazgatója a Sláger Rádiónak elmondta: céljuk az volt, hogy egyrészt felhívják a figyelmet a fogyatékkal élő gyermekek problémáira, másrészt, hogy eloszlassák a motorosokkal kapcsolatos sztereotípiákat.

Felidézte, hogy az elmúlt években rendszeresen megszervezték a „legszebb nap” nevű eseményt, amikor a motorosok együtt töltötték a napot fogyatékkal élőkkel akiket motoroztattak és ezzel feledhetetlen élményeket adtak számukra.

Három éve kezdtek gyűjteni egy kerekesszékes gyerekek által használható speciális hintára. Időközben az eredetileg 16 ezer lejre becsült speciális hinta ára megduplázódott, ezért a sepsiszentgyörgyi önkormányzat felkarolta az ötletet és segített megvenni a hintát, míg a vártemplom a kerekesszékkel megközelíthető területet biztosította.

Makkai Péter rámutatott: a kezdeményezéssel motiválták a helyi önkormányzatot, hogy a következő időszakban, a játszóterek átalakításával vagy újak létrehozásával fontolóra veszik, hogy telepítenek fogyatékkal élők által is használható hintákat is.