Sepsiszentgyörgyön számos közösségi rendezvényre kerül sor az ősz folyamán a Com’ON Sepsi program keretében. A közönségszavazás győzteseinek kihirdetése után elstartolt a Com’ON Sepsi kezdeményezéseinek megvalósítási időszaka. Az őszi hónapok során összesen 25 rendezvényt szerveznek közösség, élettér, tudás, alkotás és életmód témakörökben. Ezek az események nyitottak és ingyenesek minden sepsiszentgyörgyi számára.

Az októberi hónap eseményeinek sorát az Alternatívák az oktatásban című előadás sorozat első rendezvénye nyitja október 4-én, szerdán 18 órától, a Váradi József Általános Iskola dísztermében, mely az alternatív pedagógia eszközeit mutatja be egy kiállítással összekötve; október 20-án, 18 órától pedig a Babeș Bolyai Tudományegyetem dísztermében folytatják az alternatív oktatás témájának feltárását helyi és külföldi előadók segítségével. Szintén különleges nevelési módszert alkalmazva, Szőcs Botond zongoraművész és barátai is útra kelnek október 5-én, csütörtökön, hogy a sepsiszentgyörgyi általános iskolásokkal megismertessék a komolyzene világát a Zenéljünk együtt! kezdeményezésük során.

Ezt követően a sporteseményeké lesz a főszerep, hiszen október 6 és 8 között a Freed csapat Felhők felett eseménye során a Hegyimentő Szolgálat önkéntesei tartanak bemutatót a mászással kapcsolatos elméleti tudnivalókról, amit ezután a résztvevők gyakorlatban is kipróbálhatnak. Október 7-én, szombaton 15 órától a szépmezői sportpályán a védett kiskorúak kategóriájában díjazott FutGól csapata a szépmezői “veterán” és pályakezdő focisták mérkőznek meg. Szintén október 7-én, 15 órától a Turulkupa során a résztvevők egy ügyességi pálya akadályait legyőzve fejleszthetik állóképességüket Bendekmezőn.

Fotók: ComOn Sepsi

A hónap második felében, október 14-én 20 órától a Művész Moziban valósul meg a FaithFusion csapatának első rendezvénye, egy interaktív filmest, mely inspiráló beszélgetéseket indíthat el. A legfiatalabb résztvevők közé tartozó SepsiÉRT csapat pedig október 19-én 9 órától a Faültetés SepsiÉRT eseményt valósítja meg, így az elkötelezettség és a közösség jelképeként szolgáló fákat ültetnek majd Sepsiszentgyörgy emlékerdőjében. A Földszint csoport Élő alkotások eseménysorozata pedig Sepsiszentgyörgy kihasználatlan területeit változtatja természetművészeti alkotásokká, első alkalommal október 14-én, 9 órától a Híd utcában.

A zene kedvelői csatlakozhatnak a Beats&Believes csoport eseményéhez október 27-én 19 órától a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében ahol helyi fiatalok számára nyújt különleges élményt a rap műfaja és a keresztény értékek ötvözésével megvalósuló esemény. Október 28-án 10 órától pedig, a Kónya Ádám Művelődési házban a Klasszikus zene kisgyermekeknek rendezvény során a kisgyermekes családok ismerkedhetnek a klasszikus zene hangzás világával.

A RAW csapat szintén októberben szervez két eseményt: az Univerzum titkai című kezdeményezés egy szabadtéri beszélgetés a csillagászat sokat vitatott kérdéseiről, míg a Kávéműhely a kávézás művészete iránt érdeklődőket invitálja egy kávé kóstolással egybekötött ismeretterjesztő előadásra. Az októberi események sorát a közönségszavazáson első helyezést elért Tanulj az életmentésről csapat képzési hétvégéje zárja október 28 és 30 között, egy háromnapos elsősegélynyújtási alapokat bemutató- és fejlesztő tábor során a sugásfürdői Szarvas villában.

A közösségi programok részleteiről ITT olvashatnak.