A sepsiszentgyörgyi lakosoknak három hét áll rendelkezésükre, hogy szavazzanak arról, hogy az önkormányzat milyen közösségi kezdeményezések megvalósítását támogassa egyenként 3000 lejjel. A Com’ON Sepsi idei kiadásában 32 fiatalokból álló csapat 47 programmal nevezett be. A jelenleg zajló közönségszavazást követően ezek közül a 25 legnépszerűbb program valósulhat meg az őszi időszakban.

Sepsiszentgyörgyön ötödik alkalommal hirdették meg az úgynevezett közösségi költségvetés programot, aminek lényege, hogy helyi fiatalok ajánlanak különböző programokat, a város lakói megszavazzák a számukra legszimpatikusabbakat és azok megvalósulását anyagilag támogatja a városháza.

Az idén bemutatott kezdeményezések palettája nagyon színes: sportesemények, kulturális programok, kézműves műhelyek, oktatási és tájékoztató konferenciák és sok más témájú rendezvényt kínálnak. Tavalyhoz képest idén több a sporteseményekre és az egészséges életmódra vonatkozó javaslat, illetve Nagyobb hangsúlyt kapnak az idősebb és fiatalabb generációk közötti kapcsolatteremtésre vonatkozó programok és az idősekről való gondoskodás témája. Emellett tavalyinál több szakmai programot és oktatási tevékenységet javasoltak, miközben a gyermekeknek szóló programok csökkent.

Com’ON Sepsi

A benevezett ötletekre szeptember 12-ig lehet szavazni EZEN az oldalon, és a legtöbb szavazatot kapott 25 kezdeményezés egyenként 3000 lejjel támogatják, hogy a közönség számára ingyenes rendezvényeiket megvalósítsák szeptember 13. és december 10. közötti időszakban. A közönségszavazásban bárki részt vehet, aki elmúlt 14 éves, Sepsiszentgyörgyön él, dolgozik vagy tanul, és aktív Facebook-fiókkal rendelkezik. Egy személy legfeljebb 10 kezdeményezésre szavazhat.