Sepsiszentgyörgyön az iskolakezdést követően ismét sokan panaszkodnak a reggeli és délutáni órákban tapasztalható forgalmi torlódásokra. Hadnagy István a helyi rendőrség vezetője szerint a reggeli érkezéskor és délutáni távozáskor lényegében 30 perc az az idő, amikor lassabb a jármű forgalom. Véleménye szerint az jelentet megoldást, hogy azok a szülők, akik tehetik, nem az autót választják.

Felhívta a figyelmet, hogy a diákok iskolába meneteléhez a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által működtett Lábbusz program megoldást jelent az egészséges, biztonságos és könnyed közlekedésre.

Másrészt az önkormányzat mobilitási pályázata által hamarosan érkező autóbuszok, illetve a városi tömegközlekedés korszerűsítése tud majd jó alternatívát jelenteni, hogy a gyerekek problémamentesen eljuthassanak az iskolákba.

Rendőrség felügyeli és irányítja a tanintézetek körüli közlekedést

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség dolgozói közösen a Román Rendőrséggel minden iskolai napon jelen vannak az iskolák környékén, hogy segítsék elsősorban a gyalogátkelők, illetve az autóból kiszálló diákok biztonságát.

Hadnagy István szerint a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség közrendészeti feladatot is ellát, így reggelente 7.30 és 8 óra között a Mikes Kelemen Líceum és a Váradi József Általános Iskola előtt irányítják a forgalmat. Emellett a Gödri Ferenc Általános Iskolánál és a jelenleg Cigaretta utcában működő Speciális Általános Iskolánál is jelen vannak reggel 8 óra körül, illetve 13-14 óra környékén is, amikor a gyerekek mennek haza.

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője szerint az iskolakezdés óta a közbiztonságért felelős kollégái nem tapasztaltak olyan helyzetet, amikor szükség lett volna a rendőri közbelépésére. Ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy akár gyerekek, akár felnőttek bizalommal jelezhetnek problémákat a járőröknek, vagy megtehetik ezt a 0739 886 992-es Whatsapp számon, vagy a 0800 800 767 ingyenesen hívható zöld számon is.