Felzárkózik a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség, és már korszerű kommunikációs csatornákon is fogad lakossági panaszokat és közöl hasznos információkat.

Az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség felismerte, hogy a sepsiszentgyörgyi polgárok kevésbé hajlandóak élni a hagyományos betelefonálós módszerrel, ezért lehetővé tette, hogy WhatsApp alkalmazáson keresztül vagy Facebook üzenetben fogalmazzák meg panaszaikat, észrevételeiket.

„Nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy sok esetben könnyebb egy képpel, rövid videóval elmagyarázni problémákat, mint egy telefonbeszélgetéssel. A Facebook Messenger és WhatsApp alkalmazás könnyen használható és rengeteg embernek futnak a telefonján és a rendőrségi feladatok végzését is meg tudják könnyíteni”, fogalmaz hétfői közleményében a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség.

Sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség

Hozzáteszik: könnyebb egy fotó segítségével beazonosítani egy helyzetet, helyszínt, kisebb-nagyobb szabálysértést. A SepsiPolice nevű Facebook oldalra, üzenetben érkező információk és a WhatsApp üzenetek is a szolgálatos diszpécserhez futnak be és ugyanúgy kezelik azokat, mint a zöld számra érkező telefonhívásokat – közölte Hadnagy István. A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség igazgatója szerint továbbra is ingyenesen hívható 0800-800.767-es szám, de újdonságként a WhatsApp felhasználók számára a 0739-886.992-es telefonszámra küldött üzenetben, illetve a https://www.facebook.com/sepsipolice oldalon lehet elérni a helyi rendőrséget.

Hadnagy István szerint a helyi rendőrség Facebook oldalán küldött üzenetben egyrészt direkt is el lehet érni őket, illetve a helyi rendőrség is közöl ott hasznos információkat. Például az idén a Sepsiszentgyörgyön zajló munkálatokkal együtt járó forgalmi változásokról is tudják tájékoztatni a lakosságot, illetve az ideiglenes útlezárásokat ezen a felületen is közlik, összegzett a helyi rendőrség igazgatója.