Sepsiszentgyörgy önkormányzata díjazza azokat a „mindennapi hősöknek” tekintett városlakókat, akik tudásukkal, kedvességükkel, cselekedeteikkel hozzájárulnak környezetük jó hangulatához, megkönnyítik és megszépítik a közösség életét és ezzel otthonossá formálják a várost.

Az önkormányzat hagyományteremtő jelleggel alapította a „Best of Sepsi” díjat, viszont a jelöléseket és a díjra érdemesek kiválasztását is kizárólag a városlakókra bízzák. A városháza majd a közönségszavazás alapján a novemberi „Legek gáláján” díjazza a lakók által jelölt és megszavazott hétköznapi hősöket, jelentette be Antal Árpád polgármester.

Azokat keresik, akik jó hangulatot teremtenek, jó irányba befolyásolják a közösséget

Sepsiszentgyörgyön naponta 50.000-en végzik tevékenykednek, végzik munkájukat és ezzel meghatározzák környezetük hangulatát. A bolti eladók, az intézmény kapusa, a szakik, az egészségügyi dolgozók, a művészek, újságírók, pedagógusok, sportolók, egyházak képviselői, a mentősök, rendőrök, tűzoltók, csendőrök, önkéntesek, szociális munkások, stb. mindannyian meghatározzák környezetük és a közösség hangulatát, sorolta Antal Árpád.

A polgármester szerint a „Best of Sepsi” díj célja, hogy a városlakók jelöljék és megszavazzák azokat a „mindennapi hősöket”, akik munkájukhoz hozzátesznek még valamit, amitől a sepsiszentgyörgyiek életét jó irányba befolyásolják és „otthonvárossá” formálják Sepsiszentgyörgyöt, mert minden városlakóra szükség van ahhoz, hogy valódi közösségként éljünk.

A sepsiszentgyörgyiek 9 kategóriában jelölhetnek „mindennapi hősöket”

Antalka Erika a Városimázs iroda munkatársa, a Best of Sepsi díj ötletgazdája szerint a „mindennapi hősök” felmutatásával és díjazásával további jó cselekedetekre szeretnék ösztönözni a helyi közösséget, amitől jobb hely lesz Sepsiszentgyörgy. Az idén alapított díjra 9 kategóriában várják a jelöléseket.

Az eladók, vendéglátásban dolgozók kategóriájában azokat lehet jelölni, akik kedvességükkel, tudásukkal nap mint nap kiszolgálják a lakókat, így a bolti eladót, pincért, szakácsot, bárost, konyhai személyzetet.

A szolgáltatásokat nyújtó személyek kategóriájában lehet jelölni a például a taxisofőrt, kozmetikust, manikűröst, fodrászt, masszőrt, a szakikat, a kapust, illetve más, ügyfelekkel foglalkozókat.

Az egészségügyben dolgozók kategóriájában azokat lehet benevezni, akik éjjel-nappal a betegek gyógyulásáért munkálkodnak, így orvos, családorvos, fogorvos, asszisztens, betegápoló, gyógytornász, gyógyszerész, állatorvos.

A művészek és kreatív, kommunikációs szakemberek kategóriájában olyan személyek jelölését várják, akik színesebbé, értékesebbé teszik és segítenek megérteni a világot, gondolkodásra ösztönöznek, például színész, bábszínész, rendező, koreográfus, képzőművész, szobrász, festőművész, fotós, zenész, újságíró, rádiós, stb.

Külön kategóriában jelölhetőek a pedagógusok, akik nemcsak tanítanak, hanem embert nevelnek belőlünk, például óvónő, tanítónő, tanár, egyetemi tanár, professzor.

Olyan sportolók, edzők nevezhetőek a díjra, akik igazi példaképek, kiváló eredményeket elérve ösztönzik a közösséget az egészséges életmódra.

Az egyházi elöljárók, egyházközségek aktív tagjai is jelölhetőek, akik azon munkálkodnak, hogy hitünkben gyarapodjunk.

Külön kategória a város biztonságáért dolgozók, vészhelyzet-kezelők, akik életeket mentenek vagy munkájuk által teszik jobbá, biztonságosabbá a várost, például mentős, tűzoltó, rendőr, csendőr.

A kilencedik kategória pedig az aktivisták, önkéntesek, szociális munkások, olyan személyek, akik közösségünk tagjait mozgósítják, hogy jó cselekedeteket hajtsanak végre.

Egy kategóriában kizárólag egy személyt nevesíthetnek, ezt a főoldalon tehetik meg a jelölés gombra kattintva, egy űrlap kitöltésével. Antalka Erika szerint IDE KATTINTVA a sepsiszentgyörgyiektől és a környéken élőktől október 5-ig várják a jelöléseket. Egy személy kategóriánként egy jelöltet nevesíthet. A beérkezett jelölések alapján kategóriánként kiválasztják azt az 5 személyt, akiket a legtöbbször jelöltek a díjra.

A Best of Sepsi második fordulójában október 12 és november 2 között zajlik a közönségszavazás, amikor a kategóriánként legtöbb jelölést kapott 5 személy közül kell valakire leadni az online szavazatot.

Az 5 legtöbbször jelölt személy pedig november 11-én részt vesz a „Legek Gáláján”, amit a Tamási Áron színház nagytermében szerveznek. A fődíjra majd az est folyamán derül fény, magyarázta Antalka Erika. Felhívta a figyelmet, hogy a gála eseményre a belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Regisztrálni majd október 12-től kezdődően lehet és tiszteletjegyet az első 200 regisztrált személynek tudnak biztosítani.