A Szépmezői Kutyamenhelyen szombaton 10 és 15 óra között nyílt napot tartanak, amelynek célja, hogy gazdát találjanak 23 kutyának és így mentsék meg őket az elaltatástól. Máthé László a menhelyet működtető Tega Rt. vezetője szerint ismét nincs hely újabb ebek befogására, amely már a megengedett kapacitás fölött működik.

El szeretnék kerülni a kutyák elaltatását, de már tavasszal is felszólítást kaptak a hatóságoktól, hogy szabadítsanak fel helyeket. Akkor közösségi összefogás által több kutyát sikerült örökbe adni. Néhány hete ismét szerveztek nyílt napot, de az eredmény elmaradt az elvárttól, hiszen csak 2 kutyakölyök számára került gazda, mondta Máthé László. Hozzátette: nem szeretnék elaltatni az ebeket ezért bíznak abban, hogy szombaton kerül gazda 23 kutyának.

Kutya a szépmezői menhelyen | Fotók: Tega
Kutya a szépmezői menhelyen | Fotók: Tega

A szépmezői menhelyen örökbefogadásra váró kutyákat a szombati nyílt nap keretében „ki lehet próbálni”, azaz el lehet vinni sétálni, illetve a menhely macskájával meg lehet nézni, hogyan reagál a kutya más házi kedvencekre. Az örökbefogadás nem azonnal történik, mivel a kiválasztott ebeket oltják, chippezik és ivartalanítják, így majd egy későbbi dátumon lehet hazavinni, mondta az igazgató.