Csütörtökön és pénteken is forgalomkorlátozásokra kell számítani Sepsiszentgyörgyön, ugyanis a helyi katonai helyőrség köztéri rendezvénysorozattal ünnepli a város „fasiszta-horthysta megszállás alóli felszabadulásának” 79. évfordulóját. Ez alkalomból a Kovászna megyei rendőrség új székházának udvarán leleplezik Grigore Bălan tábornok mellszobrát, illetve katonai és vallási ceremóniát tartanak a polgármesteri hivatal előtt.

A sepsiszentgyörgyi városháza arra figyelmezteti a lakosságot, hogy a katonai ünnepségek miatt szeptember 7-én és 8-án, azaz csütörtökön és pénteken forgalomkorlátozásokra kell számítani az esemény helyszínein, valamint a felvonulás útvonalán.

Csütörtökön 10:30 és 14:30 között, valamint pénteken 10 és 15 óra között lezárják a közúti forgalmat az 1918. December 1. úton, a Szent György tértől a Kossuth Lajos utcai útkereszteződésig. Továbbá szerda délutántól péntek délután 15 óráig lezárják az egykori Bodok szálloda előtti parkolót, illetve csütörtök délutántól péntek délutánig pedig lezárják a Gábor Áron utcai parkolót a Bod Péter Megyei Könyvtár előtti részen.

Csütörtökön és pénteken 9:30 és 15:00 óra között ideiglenes forgalomkorlátozásra kell számítani az ünnepség útvonalán, a Román Hadsereg utca irányából, a sepsiszentgyörgyi 22-es hegyivadász-alakulattól a Grigore Bălan tábornok irányába vagyis a Kovászna Megyei Rendőr-felügyelőségig, továbbá a Román Hadsereg utca irányából az 1918. December 1. út irányába a polgármesteri hivatalig, illetve a Grigore Bălan tábornok utca irányából vagyis a Kovászna Megyei Rendőr-felügyelőségtől az 1918. December 1. út irányába a polgármesteri hivatalig.

Borító fotó: WeRadio