Alig 5,8 kilogramm kutyatápot tartalmazott a tízkilósnak kínált kiszerelés, ezért borsos pénzbüntetéssel sújtott a Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal egy sepsiszentgyörgyi szupermarketet.

A Kaufland nagyáruháznak 55 ezer lejes büntetést kell kifizetnie, miután egyik vásárlójuk panaszt tett a fogyasztóvédőknél, számolt be Mircea Diacon az ellenőrző hatóság vezetője. Egy sepsiszentgyörgyi azért fordult a fogyasztóvédőkhöz mert megvásárolt egy 10 kilogrammos zsákban árusított “Skipper” kutyatápot, amelyen piros címkével hirdették, hogy 43%-os százalékos kedvezménnyel kínálják. Amikor lemérte a terméket az mindössze 5,8 kg-ot nyomott.

Mircea Diacon háromszéki főfogyasztóvédő | Fotó: Kovács Zsolt

A panasz nyomán a háromszéki fogyasztóvédők több rendellenességet is találtak a sepsiszentgyörgyi nagyáruházban, így lejárt szavatosságú hagymás ponty salátát, nem megfelelő hőmérsékleten tárolt élelmiszer termékeket, romlott zöldségeket és gyümölcsöket. A fogyasztóvédők elrendelték egyes termékek értékesítésének leállítását, és a tisztességtelen vagy megtévesztő kereskedelmi gyakorlatok beszüntetését.

Az elmúlt hónapban a fogyasztóvédők több sepsiszentgyörgyi kiskereskedelmi üzletet is megbüntette tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok miatt, a bírságok összege összesen 330 000 lej.