Borsos pénzbüntetést kapott a sepsiszentgyörgyi fedett uszodát működtető SepsiRekreatív mert miután egy fiataltól a kasszánál elvették a belépő árát, nem engedték be a helységbe. Egy szülő fordult panasszal a Kovászna megyei fogyasztóvédőkhöz, miután fiát úszó tanfolyamra vitte és kifizették a 9 lejes belépőjegyet, mégsem engedték be az uszoda területére.

A panaszos elismeri ugyan, hogy a forgalom miatt késve érkezett az úszó tanfolyamra, ám felrótta, hogy az oktató hamarabb megkezdte az órát ezért nem volt lehetősége belépéskor személyesen fogadni a gyerekét. Mivel az uszoda pénztáránál megtagadták a belépő árának visszafizetését, a fogyasztóvédőkhöz fordult.

A panaszos levele a fogyasztóvédelemnek

Mircea Diacon főfelügyelő arról tájékoztat, hogy 5000 lejre büntették a SepsiRekreatívot és kötelezték a 9 lejes belépő visszafizetésére, hiszen a panaszos a pénzéért nem kapott szolgáltatást. A fogyasztóvédők szerint ellenőrzésükkor lejárt szavatosságú fertőtlenítőszereket is találtak a fedett uszodában.

Az uszoda rendszabályzata szerint kisgyerekek csak oktató kíséretében mehetnek be

Az esetre közleményben reagált a SepsiRekreatív, ami szerint a jegyvásárlással egyidejűleg az ügyfél elfogadja a pénztárnál kifüggesztett rendszabályzatot, amely szerint úszásoktatásra a belépés kizárólag az oktatóval együtt 10 perccel az oktatás kezdete előtt történik mivel az oktató vállal felelősséget a gyerekekért.

„Nem áll módunkban számon tartani, melyik gyerek melyik oktatóhoz érkezik, mivel 15 úszásoktatóval van szerződésünk és egy átlagos napon közel 100 jegyet váltanak oktatásra délután 15 és 18 óra között. A pénztárnál lévő kolléganőknek nincs tudomásuk az oktatók által egyénileg felállított órarendjéről és a résztvevők számáról”, közli a SepsiRekreatív. Hozzáteszik: az oktatók kérésének eleget téve év elején vezették be az új szabályt, miszerint az oktatásra érkező gyerekek közösen az oktatóval, 10 perccel az óra kezdete előtt lépnek be a létesítménybe, ezáltal elkerülve az esetleges baleseteket és a csúszásokat.

Bodor Lóránt a SepsiRekreatív igazgatója szerint nincs jogi alap, ami alapján vissza tudnák téríteni a belépőjegy ellenértékét. Hozzátette: a fogyasztóvédelmi hatóság büntető jegyzőkönyvében megfogalmazott kihágások egyikével sem értenek egyet, ezért fellebbeznek ellene. Amennyiben a bíróság majd úgy dönt, akkor visszatérítik a panaszosnak a belépőjegy ellenértékét.

Az uszodát működtető SepsiRekreatív közleménye hozzáteszi: a fogyasztóvédők által kifogásolt oldat nem fertőtlenítőszer hanem a vízvezetékek vízkőmentesítésére szolgál ám a gyártó tévesen címkézte. Felvették a kapcsolatot a gyártóval, amely begyűjtötte és megfelelő termékekkel helyettesítette.