Ütemesen halad a kivitelező Sepsiszentgyörgy egyik fontos és forgalmas utcájának felújításával ám a sofőrök türelmére még inkább szükség lesz mert hétvégétől teljesen lezárják a Csíki utca Romulus Cioflec (Csíki negyed fele vezető út) és Mező utca közti szakaszát. Ez azt eredményezi, hogy a város irányából nem lehet kihajtani, illetve az árkosi lakosok az Oltmező utcán keresztül tudnak bemenni a városba.

A sepsiszentgyörgyi városháza tájékoztatása szerint a kivitelező elkezdte az alapréteg leöntését a Csíki utcában, az április közepe óta lezárt Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon, így ezen a részen hétvégétől újra megindul a jármű forgalom. Ugyanakkor folytatódik a járdafelújítás, ezért a Templom, Daczó és Vojkán utcák továbbra is kétirányúak maradnak. Az önkormányzat arra figyelmeztet, hogy hétvégétől elkezdődnek a munkálatok a Csíki utca Romulus Cioflec és Mező utca közötti szakaszán is, ezen a részen teljesen lezárják a közúti forgalmat.

Felújítás miatt lezárták a Csíki utca egy részét
Felújítás miatt lezárták a Csíki utca egy részét

A Sepsiszentgyörgy egyik fontos és forgalmas utcájának számító Csíki utcában zajló munkálat egy nagyobb beruházás részét képezi, amely magában foglalja a Gyár utca, Stadion utca, Nicolae Iorga utca, Grigore Bălan út felújítását, valamint járdák kialakítását az Oltmező utcában és Păiuș David utcában. A munkálatokat európai uniós alapokból finanszírozzák, ezért szükséges a szigorú befejezési határidők betartása, így a munkálatokat szinte egyszerre kell elvégezni a felsorolt utcákban, magyarázza a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.