A Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság 5000 lejre büntetett és ideiglenesen bezárt egy háromszéki élelmiszerüzletet, amely két éve lejárt szavatosságú élelmiszereket árusított. A fogyasztóvédők közlése szerint az élelmiszerboltot ideiglenesen bezárták, amíg a hiányosságokat nem orvosolják, és nem szerzik meg a működési engedélyt.

Fotók: Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság Facebook oldala

A Kovászna megyei Fogyasztóvédelmi Hatóság Facebook oldalán közzétett tájékoztatás szerint a Komano Impex kft-t 5000 lejre bírságolták miután az ellenőrzés során azt tapasztalták, hogy egyes termékek szavatossága két éve lejárt, illetve a hűtőszekrényekben túlzott jéglerakódás van, ami a polcon lévő fagyasztott csirke-, egyéb hústermékek és fagylalt nem megfelelő tárolásáról tanúskodik. Emellett az élelmiszerbolt nem rendelkezett az idei évre szóló érvényes működési engedéllyel.

A háromszéki fogyasztóvédők arról is beszámoltak, hogy egy másik boltot is megbüntettek 5000 lejre mert illetékes hatóság (ISCIR) által nem engedélyezett, rozsdás gázpalackokat árusított. Ezen palackok értékesítését leállították mert azok veszélyesnek minősülnek. A csütörtöki ellenőrzés során hasonlóan 5000 lejre büntettek egy vendéglőt is, amely nem megfelelően tárolta az élelmiszereket és nem volt megfelelő a mérlege sem, közölte a háromszéki fogyasztóvédelmi hatóság.