Jövő hétfőtől elkezdődnek a munkálatok a sepsiszentgyörgyi Csíki utca még járható részén is, a Mező utca és az Oltmező utca közötti szakaszon, hívja fel a járművezetők figyelmét a városháza. Ugyanakkor arra is figyelmeztetnek, hogy jövő héttől, egy hétig az ott lakóknak is tilos lesz közlekedni a Csíki utca korábban már lezárt részén, a Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszon.

A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint május 29-től, hétfőtől elkezdik a Csíki utca útfelújítási munkálatait a Mező utca és a Oltmező utcai kereszteződés közötti szakaszon is. A munkálatok a négysávos út egyik felén zajlanak majd, így ezidő alatt tilos lesz a parkolás az érintett útszakaszon. Ugyanakkor engedélyezett lesz a gépkocsival való behajtás az Árkosi útra a Csíki utca irányából.

Munkálatok a Csíki utcában

A kivitelező jövő hét elején megkezdi a ballaszt réteg leöntését és annak cementtel való rögzítését a Csíki utca jelenleg is lezárt Templom utca és a Romulus Cioflec utca közötti szakaszán. A frissen leöntött stabilizációs rétegre legalább hét napig nem lehet majd ráhajtani, hívja fel a figyelmet a városháza, amely arra kéri a környéken lakókat, hogy időben helyezzék ki autóikat a közterületen megfelelő helyre, hogy a munkálatok miatt ne ragadjanak be a gépjárműveikkel az udvarokon.

A Sepsiszentgyörgy egyik fontos és forgalmas utcájának számító Csíki utcában zajló munkálat egy nagyobb beruházás részét képezi, amely magában foglalja a Gyár utca, Stadion utca, Nicolae Iorga utca, Grigore Bălan út felújítását, valamint járdák kialakítását az Oltmező utcában és Păiuș David utcában.  A munkálatokat európai uniós alapokból finanszírozzák, ezért szükséges a szigorú befejezési határidők betartása, így a munkálatokat szinte egyszerre kell elvégezni a felsorolt utcákban, magyarázza a sepsiszentgyörgyi önkormányzat.