A Free Adventurer Bikers által hetedik alkalommal szervezett szezonnyitó motoros felvonulás célja, hogy a motorosok jelenlétére figyelmeztesse a közlekedés többi résztvevőjét és felhívni a figyelmet arra, mit jelent tiszteletet adni és kapni a forgalomban.

A háromszéki motorosok május 6-án, szombaton 10 órától gyülekeznek Sepsiszentgyörgyön a Bodok szálló parkolójában. Ezt követően szombaton 12 órától kezdődik a nagyszabású és látványos felvonulás a városban. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy a motoros felvonulás alatt és máskor is tartsák be a közlekedési szabályokat és kulturáltan motorozzanak.

Tapasztalat szerint, főként az idény elején az autósok nem figyelnek kellőképpen a két keréken közlekedőkre, gyakran vágnak ki eléjük, ami balesetekhez vezet, amiben a motoros van nagyobb veszélynek kitéve, hiszen védtelenebb, mint aki autóban utazik.

A tavalyi sepsiszentgyörgyi felvonulásra is több száz motoros és kíváncsi néző gyűlt össze. Sepsiszentgyörgyön az első szezonnyitó felvonulást 2016-ban szervezték, de az elmúlt években az akció részeként adománygyűjtést is tartottak. A háromszéki motoros közösség másik közkedvelt akciója a Márk János által koordinált Mikulás napi-felvonulás, amikor több tucat motoros beöltözik, feldíszíti motorját, bejárja Sepsiszentgyörgy és Kovászna város utcáit, hogy ajándékokat osszon a gyerekeknek.