Ezen a héten több alkalommal kerül sor adománygyűjtő koncertekre Sepsiszentgyörgyön. A két, egymástól független eseményben közös, hogy a zenésztársadalom fogott össze beteg zenészek támogatásáért. Kedden a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében, egymást követően két koncertre is sor kerül, amelyen a hazai zenei élet élvonalában lévő Cserkész Adalbert „Jimmy”, daganatos betegségének egyénre szabott kezelésére gyűjtenek. Szerdán este a sepsiszentgyörgyi ‘56-os emlékparkban pedig több erdélyi zenekar és táncosok jótékonysági koncerttel kívánják segíteni Kelemen István Pityu zenésztársuk felépülését.

A zene legyőzi a rákot!

Július 5-én, kedden, a sepsiszentgyörgyi színház nagytermében tart segélykoncertet a 25 tagú Slang Gospel Band. A repertoáron vidám, pozitív hangulatú gospel dalok vannak, amelyeket az idén alakult nagyzenekar tagjai, Luiza Zan énekes, Gáspár Álmos gitáros, Kerezsi Csongor basszusgitáros, Bene Zoltán billentyűs, Ferencz Tihamér zongorista, Cserkész Jimmy dobos, illetve a Snaps és a Voces kórusok tagjai, Cserkész Emese vezetésével adnak elő.

A zenekarvezető Cserkész Emese szerint a keddi segélykoncertek egy összefogás eredménye, ami testvére, az évek óta a hazai zenei élet élvonalában lévő Cserkész Adalbert „Jimmy” daganatos betegsége kezelésének a támogatását célozza. Cserkész Jimmyt 2019-ben vastagbéldaganattal diagnosztizálták és a sikeres műtét és a kemoterápiás kezelés ellenére idén januárban áttétet fedeztek fel a tüdőn. Az újabb műtét után, jelenleg kemoterápiás kezelés alatt áll, de a magyarországi Oncompass Medicine Precíziós onkológiai program vizsgálatainak eredményeként személyre szabott kezelésben részesülhet. A kezelés havi összege 4 400 euró, ezért adománygyűjtő koncertekkel szeretnék segíteni. Július 5-én 17.30 és 20.00 órától a sepsiszentgyörgyi színházban sorra kerülő koncerteken dr. Bánki Endre és Miklós Magdolna, az Oncompass Medicine vezetői a precíziós onkológiai programot is ismertetik. A koncertekre a belépés ingyenes és akinek lehetősége van és szeretne adományozni, az megteheti majd a helyszínen kihelyezett urnákban. Részletek és adományozási lehetőség ITT

Erdélyi zenészek és táncosok fogtak össze Pityuért

Kelemen István Pityu kiváló sepsiszentgyörgyi hegedűs, prímás, a Folker és a Tündérground zenekarok és sok más alakulat zenésze egy ideje olyan egészségügyi problémákkal szembesül, amelyek gyakorlatilag ellehetetlenítették a munkájától, a muzsikálástól, így megszűnt a jövedelmi forrása is. Számos orvosi vizsgálat és analízis után is a betegség diagnosztizálása még folyamatban van, miközben fájdalomcsillapítók enyhítik fájdalmát.

A további orvosi vizsgálatok és az esetleges külföldi kezelés anyagi fedezésére nincs lehetősége a bevétel nélkül maradt családfőnek, ezért zenésztársai szerveznek számára adománygyűjtő koncert sorozatot, amelynek első állomása Sepsiszentgyörgy. Szerdán 17 órától az ‘56-os emlékparkban fellép a Finom zenekar, a Heveder, István Ildikó és a Folker, Ségercz Feri és barátai, az Inocsényka zenekar, a TransylMania, a Tündérground, a Háromszék Táncegyüttes, illetve Mocsel Rémusz és családja. Az adománygyűjtő rendezvény teljes bevételét Pityu kezelési költségeinek fedezésére ajánlják fel. Az eseményre a javasolt belépési adomány 30 lej. Részletek és adományozási lehetőség ITT