Sepsiszentgyörgyön az ukrajnai háború kitörése óta 85 menekült igényelt szálláshelyet, számolt be Antal Árpád. A háromszéki megyeszékhely polgármestere szerint amióta beüzemelték a menekültek által igénybe vehető zöld számot azt 62 ukrajnai menekült vette igénybe, azt megelőzően pedig 18 menekült érkezett Sepsiszentgyörgyre.

Antal Árpád szerint mindannyian egy éjszakát töltöttek a városban kijelölt ingyenes szálláshelyeken és tovább is utaztak. A polgármester szerint még egyetlen ukrajnai menekült sem jelezte, hogy tartósan Sepsiszentgyörgyön szeretne maradni. Mint arról beszámoltunk a háromszéki megyeszékhelyen mintegy 100 szálláshelyet jelöltek ki ukrajnai menekülteknek, az egész megyében pedig 400 szálláshely áll rendelkezésre, ám ezek száma szükség esetén bővíthető.

A sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség által működtetett 0800 800 767-es telefonszám a nap 24 órájában ingyenesen elérhető azok számára, akiknek útmutatásra vagy bővebb információkra van szükségük a térségünkbe érkező menekültek elhelyezésével kapcsolatban.