A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tervezete szerint, a reggeli és délutáni csúcsidőben kitiltanák a város útjairól a tanulóvezetőket, hogy ezzel is akadálymentesítsék a forgalmat. A tervezet értelmében a sofőriskolák tanulói nem vezethetnek a város között reggel 7.30 és 9.00 óra között, valamint délután 15.30 és 17.30 óra között. A rendelet megszegését 400 lejjel büntetnék.

Az Antal Árpád polgármester által jegyzett indoklásban az áll, hogy napról napra nő a város legfontosabb útvonalain közlekedő gépkocsik száma, ezzel együtt nehezedik a közlekedés. A forgalom a reggeli és a délutáni órákban a legsűrűbb, amikor a város lakói munkába igyekeznek, iskolába viszik a gyerekeiket, majd délután mennek haza. Ezekben az időszakokban közlekedési dugók alakulnak ki a város fontosabb útvonalain, és a közlekedési csomópontokban.

A sepsiszentgyörgyi városháza már több intézkedést hozott: például eltolta egyes városközponti iskolák kezdési időpontját, illetve a Lábbusz programmal ösztönzi a gyalogos iskolába menést vagy a kerékpár használatát. Ezek mellett szükségesnek tartják újabb intézkedések bevezetését, hogy a csúcsidőben csökkentsék a forgalmat.