Idén tavasszal elkezdődik Sepsiszentgyörgy eddigi legnagyobb infrastrukturális beruházása, a terelőút építése, jelentette be Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a közel 70 millió eurós beruházás azért nagyon fontos mert amint elkészül a 11,5 kilométeres terelőút, az tehermentesíti a várost, eltereli a teherforgalmat, tisztább és élhetőbb lesz a város.

Mint arról korábban beszámoltunk az irányonként egysávos, sávonként 3,5 méter széles és 11,56 kilométer hosszú terelőutat 2023 végéig kell megépíteni. A beruházást az Országos Közútkezelő Társaság (CNAIR) finanszírozza, amely az építővel már aláírta a kivitelezési szerződést.

A sepsiszentgyörgyi terelőút nyomvonalán megépül 4 körforgalom és 3 vasúti felüljáró, illetve az útvonal mentén két autós pihenőhelyet is kialakítanak, mindkettőben 25 személygépkocsinak, 16 tehergépkocsinak alakítanak ki parkolóhelyet, illetve építenek egy-egy nyilvános WC-t is, illetve megépül egy karbantartó központ is.

Sepsiszentgyörgy terelőútja a 12-es országútból válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt és a város Csíkszereda felőli kijárata, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es országútba.