Kovászna megye tanácsa kibocsátotta a Brassó-Sepsiszentgyörgy-Kézdivásárhely-Bákó közötti autópálya nyomvonalának háromszéki szakaszára vonatkozó urbanisztikai bizonylatot. Tamás Sándor tanácselnök szerint miután többször egyeztettek a tervezőcéggel és minden érintett község és város polgármesterével, sikerült véglegesíteni a jövendőbeli autópálya háromszéki nyomvonalát.

Ez szerint Kovászna megyében mintegy 76 kilométeres autópálya szakasz épül meg és az Illyefalva területén Aldobolynál lép be a megyébe és Berecknél hagyja el Háromszéket. A tanácselnök tájékoztatása szerint a jövendőbeli autópálya Kovászna megyében áthalad Illyefalva, Sepsiszentgyörgy, Uzon, Réty, Gidófalva, Maksa, Nagyborosnyó, Dálnok, Szentkatolna, Kézdivásárhely, Torja, Kézdiszentlélek, Lemhény, Kézdialmás, Bereck közigazgatási egységek területén. Az autópályának le- és felhajtó szakasza épül Kilyénnél, Sepsiszentgyörgynél, Rétynél, Kézdivásárhely északi és nyugati részén, valamint Lemhénynél.

A végleges nyomvonal szerint a Brassó-Sepsiszentgyörgy-Kézdivásárhely-Bákó autópálya hossza 162 km lesz, a Brassó-Bereck közötti útszakasz a legkönnyebben megépíthető. Tamás Sándor abban bízik, hogy a kivitelezési terv elkészítését követően az építkezés is hamar elkezdődik. „Háromszék számára kiemelten fontos ez az autópálya, hiszen a Brassó-Kézdivásárhely-Bákó országút a legforgalmasabb útszakasza Kovászna megyének, ahol napi 15 ezer autó halad át, miközben mindössze egy-egy sávon zajlik a közlekedés. Azért is fontos számunkra, mert direkt összeköttetést biztosít a hamarosan megépülő vidombáki reptérhez. Az autópályát európai uniós forrásból építik, ugyanis a Brassó-Kézdivásárhely-Bákó közötti útszakasz fontos közlekedési folyosó.