Az elmúlt esztendőben 402 sepsiszentgyörgyi gyermek született, ami 19 kisbabával kevesebb, mint 2020-ban született. A sepsiszentgyörgyi megyei kórház szülészeti osztályán tavaly 1.088 szülést jegyeztek, ami közel 344-el több, mint 2020-ban, hiszen tavalyelőtt a koronavírus járvány miatt a szülészeti osztály több hónapon át zárva volt.

A sepsiszentgyörgyi kórházban világra jött 1.088 újszülöttből 369 rendelkezik sepsiszentgyörgyi lakhellyel, és 719 kisbabát Sepsiszentgyörgyön anyakönyveztek, de más településen van a lakóhelyük, illetve további 33 kisbaba más településen született, de Sepsiszentgyörgyön van a lakóhelye. Tavalyelőtthöz képest jelentősen csökkent azoknak a gyermekeknek a száma, akik más településen születtek, de sepsiszentgyörgyi lakóhellyel rendelkeznek. Míg 2020-ban 173 ilyen újszülöttet jegyeztek, addig 2021-ben csupán 33 gyermek született más város kórházában.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat adatai szerint tavaly májusban született a legtöbb, szám szerint 156 csecsemő, míg egy hónappal azelőtt áprilisban volt a legalacsonyabb a születések száma, amikor 106 kisbaba jött a világra.

Sepsiszentgyörgyön a tavaly született fiúk körében a legnépszerűbb keresztnév a Dávid volt, ezt a nevet 9 alkalommal választották a szülők, míg az Ábel és az Ákos keresztneveket pedig 7-7 alkalommal. A tavaly született lányok esetében a Nóra és a Lara nevek voltak a legelterjedtebbek, előbbit 7 alkalommal, utóbbit 5 alkalommal választották csecsemőjüknek a sepsiszentgyörgyi szülők.