A járványügyi szigorítások miatt tavaly közel másfél hónapig zárva tartott a sepsiszentgyörgyi filmszínház majd elindulhattak a vetítések ám a helyek csupán 30, illetve 50 százalékát tölthették be és a nézők csak védettségi igazolvány birtokában mehettek moziba. Mindennek ellenére tavaly 1.626 filmvetítésen összesen 20.880 néző vett részt. A sepsiszentgyörgyi Művész Moziban az elmúlt esztendőben 202 filmet vetítettek.

A nézettségi adatok alapján a Lassie hazatér, a Halálos iramban és a Nagypapa hadművelet voltak a legnézettebbek. Az animációs filmek közül a Luca, a Lelki ismeretek és a Trollok a világ körül voltak a sepsiszentgyörgyi mozilátogatók tavalyi kedvencei.

A Művész Mozi madártávlatból | Fotó: Kovács Zsolt

A Művész Mozi tavaly szervezett magyar, román, dán, francia és lengyel filmnapokat, az Európai Art Mozi Napját és országos premierként sor került a női rendezők filmfesztiváljára. Emellett tavaly nyáron szabadtéri vetítésre ülhettek be a nézők az ’56-os Emlékparkban.

A sepsiszentgyörgyi filmszínház idén már januárban három nagyobb eseménnyel készül. Január 14 és 16. között román filmnapokra, majd január 21-27. között magyar filmnapokra kerül sor. Január 28-30. között újranyitásának ötödik születésnapját tematikus összeállítással ünnepli a Művész Mozi.