A sepsiszentgyörgyi Művész Mozi bekerült az Europa Cinemas hálózatba. Az októberi elbírálást követően került be a hálózatba a sepsiszentgyörgyi filmszínház, sőt már visszamenőleg ez év január 1-től tagnak számít, tájékoztat a helyi önkormányzat.

A Művész Mozi képviselői jövő év januárjának végéig kell elküldjék az Európai Filmek és Események 2018-ban című projektet, amelynek elemzése után az Europa Cinemas dönteni fog a Művész Mozi anyagi támogatásának mértékéről.

Népszerű a Művész Mozi | Fotó: Henning János

A projekt keretében a 2018-ban vetített európai filmek, illetve a szervezett események listáját kell bemutassák. Az Europa Cinemas az első olyan hálózat, amely kiemelt figyelmet szentel az európai filmeknek.

Az 1992-ben alapított hálózatnak kezdetben 30 filmforgalmazó tagja volt, mára azonban 43 országból, összesen 1.100 mozit számláló hálózattá nőtte ki magát. A szervezet fő célkitűzése, hogy támogatást nyújtson azoknak a filmszínházaknak, amelyek elsősorban európai filmeket mutatnak be, és kiemelten kezelik a fiataloknak szóló események szervezését.