Túl van az idei ezredik vetítésen a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi by Cityplex, ahol ebben az esztendőben már 21 ezer néző fordult meg. A 2017. január 27-e óta működő sepsiszentgyörgyi Művész Moziba, korszerűsítése óta közel százezer néző látogatott. A háromszékiek mellett Hargita és Brassó megyei visszajáró vendégeik is vannak. A Művész Mozi Facebook oldalt jelenleg 6000 néző kedveli és követi.

A nyitás óta folyamatos érdeklődés övezi a műsorkínálatot, illetve a tematikus rendezvényeket, a külön időpontos vetítésekre egyre több iskolai és óvodai csoport látogat el, nyáron pedig a különböző tematikus táborok résztvevői lesznek a mozi vendégei. A sepsiszentgyörgyi mozi nyáron is a megszokott programmal, hétköznapokon 16-23 óra, illetve hétvégén 11-13 és 16-23 óra között várja nézőket. Az elmúlt egy év toplistás filmjei között említik a Bohém Rapszódia, a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba, a Csillag Születik, és a Lajkó: cigány az űrben játékfilmek, valamint az Így neveld a sárkányodat 3, a Grinch és az Asterix – A varázsital titka animációs filmek.

Fotók: Henning János

Szerdán a Művész Mozi a Napszállta című magyar – francia dráma díszbemutatójára készül. Az est vendége lesz Vlad Ivanov, a film egyik főszereplője, vele a vetítés után Popa Anna-Mária, az Andrei Mureșeanu Színház igazgatója beszélget.

A nevéhez méltóan a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban a hollywoodi nagyprodukciók mellett helyet kapnak az európai művészfilmek, köztük magyar és román alkotások is. Emellett odafigyelnek a közönség sorából érkező kéréseknek. Külön kérésre vetítenek iskolás és óvodás csoportoknak animációkat, ifjúsági és ismeretterjesztő filmeket. A Művész Mozi tavalytól még több magyar szinkronos filmet kínál, hiszen a heti átlag 12 filmből 4–5 alkotást már magyar szinkronnal láthat a közönség. Az erdélyi magyar ajkú nézők örömére ugyanis sikerült átvinni azt a sepsiszentgyörgyi törvénykezdeményezést, amely lehetővé tette a magyar szinkronos filmek hivatalos vetítését.

A sepsiszentgyörgyi mozi nem csak filmvetítéseknek hanem rendhagyó filmbemutatóknak is otthont ad, így januárban megünnepelték a magyar és román kultúra napját, amikor hazai és magyarországi filmalkotások voltak láthatók. Emellett az elmúlt években olyan produkciókat is bemutattak, amelyekben helyi művészek kaptak szerepet.