Sepsiszentgyörgy két forgalmas útszakaszán – az Oltmező utcában és a Păiș Dávid hadnagy úton – új, nyomógombos jelzőlámpákat szerelnek fel. A Brassó és Csíkszereda felé vezető utakon a 8 forgalomirányító berendezést december végén helyezik üzembe. A szemaforok azt követően váltanak pirosra az autósok számára, miután a gyalogosok megnyomják az oszlopon lévő gombot, ezzel jelezve, hogy át szeretnének kelni az úttesten.

Négy jelzőlámpát szerelnek fel az Oltmező utcában: egyet-egyet a tejgyárnál és a barkácsáruház előtt, kettőt pedig az új bevásárlóközpont szomszédságában. Nyomógombos jelzőlámpák kerülnek a Păiș David hadnagy úton található négy gyalogátjáróhoz is, így az Állomás negyedi ismeretlen román katona szobra előtti és a Kis utca melletti átkelőhelyhez, illetve két jelzőlámpát szerelnek fel a város Brassó felőli kijáratánál található gyárakhoz.

A nyomógombos villanyrendőrök üzembe helyezésével egyszerre lámpákat is telepítenek, amelyek erősebb fénnyel világítják meg az átkelőhelyeket. Jelenleg a vezetékek föld alatti átvezetésén dolgoznak a Păiș David hadnagy úton, az útburkolat feltörésére nem lesz szükség.

Ezt a beruházást az önkormányzat saját forrásból fedezi, hogy növeljék a gyalogátkelők biztonságát, és csökkentsék a balesetek számát. A két útszakaszon a közvilágítás korszerűsítését és a járdák megépítését jövő év tavaszán kezdik el.