Halottak napi temetőlátogatáshoz nincs szükség digitális Covid igazolványra ám a védőmaszk viselésének kötelezettsége és a távolságtartás érvényes, hívja fel a figyelmet a sepsiszentgyörgyi temetőgondnoksággal megbízott Tega Rt.

Ezekben a napokban Háromszéken is sokan keresik fel szeretteik sírhelyeit és rakják rendbe azokat, hogy majd Mindenszentek napján, november 1-én virágokat, koszorút helyezzenek el a sírokra és hagyomány szerint gyertyát gyújtsanak szeretteik emlékére. Az erdélyi katolikus és protestáns közösség tagjai körében él a világítás hagyománya, ám tapasztalatok szerint Háromszéken a más felekezetek tagjai is tartják a szokást és ezekben a napokban gyertyát gyújtanak szeretteik emlékére.

temető
Világítás a sepsiszentgyörgyi Vártemplom temetőjében | Fotó: Kovács Zsolt

Sepsiszentgyörgyön a köztemető hétvégén is nyitva tart és péntektől keddig kibővített parkolási lehetőséget biztosítanak azoknak, akik kegyeletüket szándékoznak leróni halottak napja alkalmából! Tóth Birtan Csaba alpolgármester a Sláger Rádió érdeklődésére elmondta, hogy a torlódások elkerülése érdekében és a korábbi évekhez hasonlóan, idén is egyirányú lesz a temetők fele vezető Vár utca.

A vártemplomi református temető felső bejáratát és a közös temetőt a Vár utca felől lehet majd megközelíteni és a Vojkán utcán lehet elhagyni. Ugyanakkor, a temetőbe látogatóknak lehetőségük lesz a közelben található lövészeti gyakorlótéren elkerített parkolóban hagyni az autókat. A közlekedés megkönnyítése érdekében kérik, ne parkoljanak a Vár utcában és a Vojkán utcában.