Még ebben a hónapban megnyílik a sepsiszentgyörgyi önkormányzat által létrehozott ifjúsági iroda, ahol a fiatalok nem csupán hivatalos ügyeiket intézhetik, hanem alkalmas különböző gyűlések megszervezésére és projektek lebonyolítására. A városháza a Művész Mozival szemközt lévő épületben rendezte be az ifjúsági irodát abból a felismerésből kiindulva, hogy a fiatalok idegenkednek a polgármesteri hivatalhoz fordulni tájékoztatásért és eligazításért és általában hivatali ügyintézésért.

A különálló irodát a sepsiszentgyörgyi fiatalok közösségi tereként gondolták ki, ahová bárki bármikor betérhet. Az ifjúsági iroda többek között tájékoztatást nyújt az Erasmus mobilitási programról, folyamatos kapcsolatot tart az iskolai diáktanácsokkal és ifjúsági szervezetekkel és koordinálja a városháza gyakornok programját, sorolta Vargha Fruzsina alpolgármester.

Vargha Fruzsina
Vargha Fruzsina alpolgármester | Fotó: Kristó-Gothard Hunor

Hozzátette: a Martinovics Ignác utca, mozi felőli sarkán lévő épületet felújították és zajlik a berendezése, hogy október 29-én megnyithassák a fiatalok számára. Az ifjúsági iroda három alkalmazottal fog működni, ebből két személyt már foglalkoztatnak a városháza különböző irodáiban, hogy megtanulják a hivatal működését, illetve egy harmadik állást is meghirdettek, amelyre várják fiatalok jelentkezését.

Vargha Fruzsina elmondta: az október 29-i iroda megnyitón egy ifjúsági programot is szerveznek az érvényes járványügyi szabályok betartásával, illetve ugyanakkor fogja ismertetni az alpolgármesteri mandátuma első évének beszámolóját is.