Magyarország köztársasági elnöke, Áder János a Nemzeti Ünnep, március 15. alkalmából, Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott többek között háromszékieknek is.

A Magyar Érdemrend középkeresztje a csillaggal polgári tagozata kitüntetést kapta Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, a Sapientia Alapítvány elnöke több évtizede odaadóan végzett lelkipásztori szolgálata, valamint a kisebbségi létbe kényszerült erdélyi magyar honfitársaink sorsának jobbra fordításában és közösségi életének megszervezésében vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként, olvasható a méltatásban.

A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült Bordás Attila, az egykori sepsiszentgyörgyi Bútorgyár Helyi Ipari Vállalat nyugalmazott tervezőtechnikusa és Gyertyánosi Csaba, az egykori sepsiszentgyörgyi Bútorgyár Helyi Ipari Vállalat nyugalmazott faipari technikusa az 1956-os forradalom és szabadságharc elvei melletti bátor, a megtorlás következményeit is elviselő, példaértékű kiállásuk elismeréseként.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta Kis József, Zágon falu volt polgármestere Mikes Kelemen emlékének ápolását, az erdélyi magyarság megmaradását, valamint a székely hagyományok megőrzését szolgáló településvezetői munkája elismeréseként.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta Dávid György, a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király Plébánia plébánosa az erdélyi magyarság körében végzett lelkipásztori, evangelizációs és közösségszervező munkája elismeréseként.