A háromszéki önkormányzat idei első tanácsülésén a testület tagjai megszavazták a Sepsiszentgyörgy önkormányzata, a Sapientia Alapítvány és a Kovászna megyei tanács közös nagy beruházásának, a megyeszékhelyi romos Bodok szálloda helyén megvalósuló Multifunkcionális Kulturális Központ társulási szerződésének megkötését. Úgy tudjuk idénre tervezik a „kommunista relikvia”, a romos Bodok szálloda lebontását. Helyében a város központjában megépül az ország legkorszerűbb kulturális-ifjúsági központja.

Új székház a színházaknak, modern hangversenyterem és ifjúsági központ

A nagyszabású projekt létrejöttéhez három intézmény fogott össze a tulajdonukban lévő ingatlanokkal társulva, így a sepsiszentgyörgyi és háromszéki önkormányzatok és a Sapientia Alapítvány.

A korszerű kulturális és ifjúsági központ része lesz a legkorszerűbb, legjobb akusztikával rendelkező romániai hangversenyterem, de ugyanott kapnak helyet a városi és a megyei önkormányzat fenntartásában lévő művelődési intézmények, így a Tamási Áron Színház, a Cimborák Bábszínház, a Bod Péter Megyei Könyvtár, az Erdélyi Művészeti Központ (EMÜK), az M Stúdió új székházai és előadótermei is. Emellett a központ egy olyan ifjúsági és kulturális tere lesz a városnak, ahol a középiskolás fiatalok minőségi szabadidőt tudnak majd eltölteni.

Mint ismert a sepsiszentgyörgyi önkormányzat 2014-ben 745.000 euróért vásárolta meg a Bodok hotelt egy brassói vállalkozótól, aki magánosítás során 2003-ban jutott hozzá az egykori Olt Turisztikai Rt. három ingatlanához. A vállalkozó ugyan megpróbálkozott a városközponti, tízemeletes hotel felújításával de egy idő után leállította a munkálatokat, azóta a romos épület rondítja a városközpont arculatát. A sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak is voltak tervei a Bodok hotel felújítására és átalakítására ám többszöri nekifutásra se talált befektetőt, aki vállalta volna a szálló felújítását és korszerűsítését. A hotelt el is szerették volna adni egymillió eurós kikiáltási áron, ám négyszeri meghirdetésre se akadt érdeklődő, még akkor sem, amikor szinte vételáron kínálták eladásra.