A háromszéki megyeszékhelyen tavaly 421 sepsiszentgyörgyi lakhellyel bejegyzett gyermek született, ez 64 kisbabával kevesebb, mint 2019-ben. Mint arról beszámoltunk a személyi nyilvántartóba az elmúlt évben összesen 1026 sepsiszentgyörgyi születést jegyeztek be, ami közel 700 újszülöttel kevesebb mint 2019-ben volt.

Ennek magyarázata, hogy a koronavírus-járvány miatt a megyei sürgősségi kórház szülészeti osztálya több hónapig zárva volt, ezért a sepsiszentgyörgyi várandós anyák más településeken, többnyire Kézdivásárhelyen szültek. A céhes városban tavalyelőtthöz képest ugyanis megnőtt a születések száma.

A sepsiszentgyörgyi kórházban világra jött kisbabák közülük 248 gyermek sepsiszentgyörgyi lakóhellyel rendelkezik, míg 778 csecsemőnek más településen van lakóhelye, csak a megyeszékhelyi kórházban született. Sepsiszentgyörgyön a születések száma tavaly januárban volt a legmagasabb (51 újszülött), és decemberben volt a legalacsonyabb, amikor 23 csecsemő látott napvilágot.

A városháza tájékoztatása szerint tavaly a sepsiszentgyörgyi szülők körében a Dávid és az Anna volt a legnépszerűbb keresztnév. Összesen 12 újszülött kisfiúnak adták a Dávid nevet, a népszerűségi listán ezt követi a Bence amit 11 kisbabának adtak és a Krisztián, ahogyan 10 kisfiút neveztek el. A sepsiszentgyörgyi kislányok esetében az Anna volt a legnépszerűbb, hiszen 8 újszülött kapta ezt a nevet, de dobogós a Hanna, így hívnak 7 újszülöttet, míg 4 kislányt Fruzsinának neveztek szülei.