Évről évre kevesebb család jogosult fűtéstámogatásra hiszen miközben az elmúlt években nőttek a fizetések és nyugdíjak ám nem módosult ezzel arányosan az az összeg ami alatt rászorulónak tekinthető valaki. Idén azok a családok kaphatnak fűtéstámogatást, akiknél az egy főre eső havi nettó jövedelem nem haladja meg a 750 lejt, hívja fel a figyelmet a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, amely rámutat, hogy hasonló jövedelem küszöb mellett tavaly télen 408 személy volt jogosult fűtéspótlékra. Sepsiszentgyörgyön egy évtizeddel ezelőtt még 8000 személy kapott ilyen jellegű támogatást.

A sepsiszentgyörgyi városháza közleménye felhívja a figyelmet, ahhoz, hogy a jogosultak a teljes fűtés szezonra, azaz november és március közti időszakra részesüljenek a fűtéstámogatásban, november 20-ig be kell nyújtsák támogatási kérésüket a polgármesteri hivatal szociális igazgatóságának Erege utca 19. szám alatti székhelyére. Ezt követően is le lehet majd adni a kéréseket, de akkor a kedvezményezett nem a teljes fűtésszezonra kapja meg a támogatást ami a gázzal, fával vagy villannyal való fűtés költségének egy részét fedezi.

A szociális igazgatóság szakemberei ellenőrzik a jogosultságot, és akiről bebizonyosodik, hogy jogtalanul igényelt fűtéspótlékot, vissza kell fizetnie az összeget. Ez abban az esetben fordulhat elő, ha kiderül, ha valaki többlet-bevételre tett szert ezért ha a fűtésszezon ideje alatt módosul a család bevétele, azt is jelenteni kell a szociális igazgatóságon.