Mától (hétfőtől) újranyíltak a sepsiszentgyörgyi állami bölcsődék és óvodák, amelyek a nyári vakáció ideje alatt fogadják a gyerekeket. Az intézményekben a helyek száma korlátozott, ezért azok a gyerekek élveznek előnyt, akik esetében mindkét szülő dolgozik és a nagyszülők nem tudnak vigyázni a gyerekekre. Abban az esetben, ha az az óvoda nincs nyitva, ahová a gyerek be van íratva, a szülők kérvényezhetik, hogy másik intézménybe vihessék a gyermeküket.

A legkisebbeket a nyári vakáció ideje alatt a Kós Károly utcai, az Ady Endre Általános Iskolához és a Gödri Ferenc Általános iskolához tartozó bölcsődékben fogadják. Mindhárom intézmény augusztus végéig tart nyitva. A szabályzat értelmében a gyerekeknek egyenként 4,5 négyzetméternyi felületet kell biztosítani, így a termek méretét tekintve csak kis létszámú csoportokat lehetett kialakítani. Minden intézményben egészségügyi szűrés zajlik majd, rendszeresen fertőtlenítik a felületeket és a játékokat, továbbá betartanak minden, a hatóságok által megszabott intézkedést a gyermekek és az alkalmazottak egészségének megőrzése érdekében.

bölcsőde
Bölcsőde a sepsiszentgyörgyi “svájci villában” | Fotó: Kovács Zsolt

Sepsiszentgyörgyön a nyári vakáció ideje alatt felváltva tartanak nyitva az állami óvodák, így a Napsugár Napköziotthonos Óvoda és az Árvácska Napköziotthonos Óvoda augusztus végéig lesz nyitva, beleértve a júniusi és júliusi hónapokat is, a Hófehérke Napköziotthonos Óvoda pedig júniusban és júliusban várja a kicsiket. A Gulliver Napköziotthonos Óvoda, a Benedek Elek Napköziotthonos Óvoda és a Pinocchio Napköziotthonos Óvoda júliusban lesznek nyitva, a Kőrösi Csoma Sándor Napköziotthonos Óvoda és a Csipike Napköziotthonos Óvoda pedig az augusztusi hónap során.

A szülők lázas vagy beteg gyermeket nem vihetnek a bölcsődébe vagy óvodába, illetve a gyerekek nem vihetnek magukkal játékot otthonról!