Hétfőn reggel dupla jutalompontot kapott az a 110 sepsiszentgyörgyi tanuló, aki a mínusz 17 Celsius fok ellenére gyalog ment iskolába. “Azok a kis utasok, akik ezeken a hideg reggeleken is a Lábbuszt választják, dupla jutalompontokban részesülnek”, közölték a közösségi oldalon a sepsiszentgyörgyi Lábbusz program működtetői.

Mint arról beszámoltunk azok a sepsiszentgyörgyi kisdiákok, akik Lábbusszal járnak iskolába, minden reggel jutalompontot kapnak, amit összegyűjtve majd a tanév végén különböző tárgyakra válthatnak, így iskolatáskára, tanszerekre, pólókra, sapkákra, csuprokra vagy esernyőkre.

Ebben a tanévben a Lábbusz járatok 10 útvonalon működnek és több mint 13 kilométert fednek le, így a város 7 iskolájába juthatnak el gyalog a tanulók. A Lábbusz-program lényege, hogy a tanulók gyalog járjanak iskolába, hiszen ez az egyik legbiztonságosabb, legegészségesebb és legszórakoztatóbb módja a reggelek indításának.

Az országszinten úttörő sepsiszentgyörgyi kezdeményezés 2021-ben indult, azóta naponta átlagosan 100-150 gyerek csatlakozik a Lábbusz-járatokhoz, akiket minden reggel önkéntesek várnak a gyűjtőpontokban és biztonságban elkísérik őket az iskolákba. A Lábbusz program működéséhez naponta 18 önkéntes kísérőre van szükség ezért arra biztatják a lakókat, hogy akinek lehetősége van, jelentkezzen Lábbusz sofőrnek.