Sepsiszentgyörgy főterén május 17-én, péntek reggel ünneplik meg, hogy napra pontosan három éve elindult a Lábbusz járat, amely által önkéntesek kíséretében, naponta átlag 150 gyerek jár gyalog iskolába. Az országos szinten úttörő program olyannyira népszerű lett hogy több hazai város is átvette.

A Lábbusz járatok három éves születésnapját megünneplő program pénteken 7:45-kor kezdődik és 8:15-ig tart, ezidő alatt nyeremények és meglepetések várják a gyerekeket és az önkénteseket. Erre az alkalomra Lábbuszos jelképekkel díszítették a főtéri #SEPSI feliratot. A pénteki ünnepségen lesz reggeli torna, rengeteg sárga lufi és muffin, a Nicolae Colan Általános Iskola tanulói eléneklik az általuk komponált Lábbuszos himnuszt, és csatlakoznak a SEPSI-SIC és a SEPSI OSK csapatok kabalái is.

Jelenleg 10 Lábbusz útvonal van, amely több mint 13 kilométert fed le, és a város 7 iskolájába juthatnak el gyalog a tanulók. Az elmúlt évben a sepsiszentgyörgyi Lábbusz 33 hetet közlekedett és 678 önkéntes kísérte el iskolába a gyerekeket. Naponta átlag 150-160 gyermek sétált iskolába, legkevesebb 100 tanuló, legtöbb 220 gyermek csatlakozott a járatokhoz, sorolta Buslig Kincső. A Lábbusz program koordinátora szerint a kezdeményezés nemcsak a gyerekeknek hasznos, ugyanis az elmúlt időszakban több olyan visszajelzés is érkezett, miszerint több nyugdíjas az egészségét és a mozgást szem előtt tartva jelentkezett kísérőnek.

A szervezők arra kérik azokat, hogy akiknek lehetőségük van, csatlakozzanak önkéntesnek és kísérjék el a tanulókat az iskolába. Azok a felnőttek, akik jelentkeznének önkéntes Lábbusz sofőrnek, a 0744830819-es telefonszámon vagy a busligkincso@gmail.com e-mail címen tehetik meg. További információk a Lábbusz programról és a járatokról IDE kattintva találhatók.