Ne legyenek tétlenek, most van erre lehetőség, így a következő időszakban alkudjanak jó árat a gázszolgáltatókkal, hívja fel a lakossági fogyasztók figyelmét Nagy Bege Zoltán. Az Országos Energiaár Szabályzó Hatóság alelnöke a Sláger Rádiónak elmondta: július 1-től liberalizálják a gáz árát vagyis megszűnik az államilag szabályzott díjszabás. Ez viszont lehetőséget nyújt arra, hogy a lakossági fogyasztók újratárgyalják szerződéseiket a szolgáltatókkal!

Ez az időszak kedvező a mostaninál jobb árszabás kialkudásához, hiszen az elmúlt 5-6 hónapban a kereslet csökkenése miatt látványosan zuhant a szabadpiaci gáz ára, mutatott rá a hatóság alelnöke.

Felhívta a figyelmet, hogy kötelezték a gázszolgáltatókat, hogy a májusi-júniusi számlákhoz mellékeljenek egy értesítőt arról, hogy július 1-től milyen árat ajánlanak. Nagy Bege Zoltán szerint fontos, hogy ezeket ne dobják el a fogyasztók, hanem legyenek aktívak, kérjenek minél több szolgáltatótól árajánlatot és válasszák a számukra legkedvezőbbet.

Az energiaár szabályzó hatóság a www.anre.ro oldalon közzétett egy ár összehasonlítót a gáz és a villanyáram energiára is. Oda beírhatják, hogy melyik településen laknak, milyen típusú fogyasztók és megkapják az ország mintegy 30 energia szolgáltatójának ajánlatát. Ebből érdemes 3-4-et kiválasztani, akiktől további, személyre szabott ajánlatot kérni majd a legmegfelelőbbel szerződést kötni.