Előjelek szerint a hetedikes diákok idén is tankönyv nélkül kezdik az új tanévet. Ez az évfolyam, amely az előkészítő osztálytól kezdve az új tanterv szerint tanul, ám még nem sikerült elkészíteni számukra az új tankönyveket. A többi évfolyam tankönyv ellátása egyszerűbb, mivel esetükben már léteznek elfogadott címek és csak újranyomtatásra van szükség.

Kiss Imre, Kovászna megyei főtanfelügyelő sajtótájékoztatón elmondta: a hetedikes diákok számára még egyetlen tankönyv sem érkezett, sem román sem magyar tagozaton. Szerinte tanévkezdésre biztosan nem is lesznek új tanterv szerint elkészített hetedikeseknek szánt könyvek. Abban bízik, hogy legalább szeptember folyamán megkapják a szükséges tankönyveket és nem kell a tavalyi gyakorlathoz hasonlóan rögtönzött útmutatók alapján tanítani a diákokat.

Háromszéken folyamatban van a többi évfolyam tankönyv készletének pótlása, 349 tankönyv címletet rendeltek, amelyből 293 megérkezett. Számszerint 31 ezer tankönyvet igényeltek, amiből 28 ezer példányt, azaz a rendelés 85 százalékát megkapták.