Háromszéken 56 iskolaépületnek nincs tűzvédelmi engedélye és 20 tanintézet kezdi a tanévet egészségügyi engedély nélkül, összegzett Kiss Imre. A Kovászna megyei főtanfelügyelő szerint minden esetben körvonalazódnak a megoldások is, ezért nincs ok aggodalomra.

Háromszéken 309 tanintézetnek 400 épülete van és minden ingatlanra külön meg kell szerezni a tűzvédelmi engedélyt. Egyes esetekben nem készült még el a menekülési tervet tartalmazó dokumentáció, mivel kevés szakcég foglalkozik ezzel de van olyan iskolaépület is, ahol az egész szerkezetet át kellene alakítani, vagy külső tűzvédelmi lépcsőt építeni, mondta Kiss Imre, aki szerint nincs ok pánikra, mivel azokban az épületekben sincsenek veszélyben a gyerekek, amelyek még nem rendelkeznek engedéllyel.

A főtanfelügyelő szerint a 400 iskola vagy óvoda épületből 20-nak nem sikerült még egészségügyi engedélyt szerezni ám vannak megoldások. Vargyason, Felsőrákoson és Mikóújfaluban nem megfelelő a vezetékes víz minősége, ezért vízszűrő berendezést vagy ballonos vízadagolókat szerelnek fel. Előpatakon, Hetén, Erősdön és Zabolán csupán kerti vécé áll a diákok rendelkezésére, ezek a központi költségvetésből kapnak támogatást, hogy kialakítsák az épületen belüli mellékhelyiségeket, mondta Kiss Imre.