Sepsiszentgyörgyön a városnapok alatt engedély nélkül működött az Olt partján felállított vidámpark. Bár a fogyasztóvédelmi hivatal több bírságot is kiszabott, és betiltotta a működését, zavartalanul folytatták a tevékenységet, majd amikor a városünnep véget ért, összecsomagoltak és odébb álltak.

Közben lakossági panasz is befutott, mert az egyik berendezés egy meghibásodott csapágy miatt hirtelen leállt, bár nem sérült meg senki, a hirtelen fékezéstől előre buktak, és megrémültek az emberek.

Antal Árpád polgármester rámutatott, hogy az önkormányzat nem adott működési engedélyt a vidámpark felállítására. Bár az önkormányzat felhívására a fogyasztóvédelem és az adóhivatal is felszólította céget, hogy állítsák le a tevékenységet, ez nem történt meg. Antal Árpád újságírói kérdésre kifejtette: a város által a Sepsi Arénához tervezett vidámpark egyrészt azért is maradt el, mert a különböző játékokat működtetők nem akartak oda menni, mivel egy társaság engedély nélkül letelepedett a Gyöngyvirág utcában.

Antal Árpád szerint ez a csapat arra szakosodott, hogy városról-városra jár és nem érdekli őket az engedélyezés, nem estek kétségbe attól, hogy nem kaptak engedélyt az önkormányzattól, hanem ügyvédjeik megfenyegették a városháza munkatársait, hogy hivatali visszaélésért eljárást indítanak ellenük. A polgármester szerint jövőben azt szeretnénk, hogy mindenki érezze, hogy a városban vannak szabályok, amiket be kell tartani remélhetőleg ilyen nem fog megtörténni.

Nehezíti a hatóságok feladatát, hogy a mozgó vidámparkok két-három napra, elsősorban hétvégeken táboroznak le egy helyszínen, majd állnak is tovább, mondta el a Sláger Rádió megkeresésére Onica Csaba. A Területi Fogyasztóvédelmi Kormánybiztosság főfelügyelője hangsúlyozta: rövid idő alatt, és a hétvégeken nehezebb összehangolni az ellenőrző hatóságok munkáját.

A sepsiszentgyörgyi esetben is mozgósították a gazdasági rendőrséget, az adóhivatalt, hogy együtt lépjenek fel a törvénytelenül működő vidámpark ellen. Onica Csaba szerint először 2000 lejre bírságoltak, és betiltották a működést. A vidámpark működött tovább, mert magánterületet béreltek ki így a rendőrség nem tudta lezárni a bejárást. Két nap után már tízezer lejes büntetést róttak ki és az adóhatóságot értesítették, hogy foglalják le a törvénytelen működés során szerzett bevételt.