A kétnyelvűség kereskedelemben való használatáért indított kampányt az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács. Sándor Krisztina az EMNT elnöke sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatón elmondta: tudatosítani szeretnék a nagy bevásárlóközpontok, de a helyi boltok tulajdonosait is, hogy a tömbmagyar városokban kereskedelmi szempontokból is célszerű lenne a magyar nyelv használata is a román mellett. Ugyanakkor a székelyföldi lakosságot is arra ösztönzik, hogy a boltokban igényeljék a magyar nyelvű tájékoztatást.

Sándor Krisztina szerint hét székelyföldi városban – Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában, Kézdivásárhelyen, Székelyudvarhelyen, Baróton és Gyergyószentmiklóson – levélben szólítottak meg két olyan multinacionális vállalatot – Penny és a Profi üzleteket –, ahol hiányos a kétnyelvűség. Személyes találkozót is kértek a két raktáráruház területi vezetőivel, akiknek fel szeretnék hívni a figyelmét, hogy a magyar váráslók komfortérzetét növelnék, ha anyanyelvükön közlik az információkat.

Az EMNT elnöke szerint megcélozzák a helyi vállalkozókat is, hiszen tapasztalatok szerint még a székelyföldiek esetében sem magától értetődő a többnyelvű kommunikáció. Sándor Krisztina arra kéri a székelyföldieket járjanak nyitott szemmel és a „Kétnyelvűséget a kereskedelemben!” című Facebook oldalon jelezzék a negatív és pozitív tapasztalataikat is.