A háromszéki önkormányzatnak hosszas közbeszerzési procedúrát követően végre sikerült szerződést kötnie a beszállító cégekkel, így több mint 23.000 Kovászna megyei diák csütörtöktől ismét megkapja az iskolatejet és kiflit, illetve gyümölcsöt, számolt be Henning László. A Kovászna megyei tanács alelnöke szerint ezúttal négy éves keretszerződést kötöttek a beszállítókkal, így a következő esztendőkre biztosítottnak tűnik az államilag támogatott iskolai tízórai ellátás.

Henning László emlékeztetett, hogy 2013 és 2017 között ugyancsak több évre érvényes keretszerződés alapján tudták biztosítani a tejet és kiflit, majd amikor az a szerződés lejárt, újraindították a közbeszerzési eljárást. Az egyéves kimaradást a vonatkozó törvény változása és a túlzott bürokrácia okozta, de előfordult, hogy az önkormányzat által meghirdetett licitre egyetlen tej beszállító cég sem jelentkezett.

A háromszéki önkormányzat alelnöke emlékeztetett, hogy időközben megváltozott az államilag támogatott program így a diákok már nem csak tejet és kiflit kapnak, hanem almát is. Ez szerint hétfőn, kedden és szerdán tejet és kiflit, csütörtökön és pénteken teljes kiőrlésű lisztből készült kekszet és almát kapnak a háromszéki óvodások és iskolások. Háromszéken az iskolai tízórai program költségvetése éves szinten meghaladja az 1,5 millió lejt, ezt Európai Uniós forrásokból finanszírozzák. Henning László hozzátette: a málnási iskolában hamarosan kísérleti jelleggel elindítják a meleg ebéd programot is.