A pápalátogatás idejére mintegy 2000 szálláshelyet ajánl fel ingyen a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, jelentette be Antal Árpád. A háromszéki megyeszékhely polgármestere szerint az önkormányzat tulajdonában lévő sportcsarnokokban és az iskolák bentlakásaiban azonosítottak mintegy 2000 szálláshelyet a zarándokok számára, akik június 1-e környékén érkeznek a térségbe, Ferenc pápa csíksomlyói látogatására.

Az elöljáró hozzátette, önkormányzatként nyilván ingyenesen biztosítanak szállást a Sepsiszentgyörgyön megszálló zarándokoknak, akiket teával, zsíros kenyérrel is megvendégelnek. Ugyanakkor arra számít, hogy ezen túl a sepsiszentgyörgyi lakók is felajánlanak szálláshelyeket a zarándokoknak.

Antal Árpád polgármester | Fotó: Vargyasi Levente

„Azt szeretném, hogy a székelyföldi emberek lehetőséget lássanak arra, hogy megmutassuk milyen vendégszerető emberek laknak, és a segítségnyújtással hasznosabb lesz az élmény, mint a rövidtávú haszonszerzéssel”, mutatott rá Antal Árpád. „Sikertörténet lehet ha minél többen csatlakoznak a sepsiszentgyörgyi önkormányzat ingyenes szálláshely felkínálásához, hiszen a pápalátogatás alkalmával megmutathatjuk Székelyföld igazi arcát azoknak is, akik ezt nem akarják meglátni”, mutatott rá Sepsiszentgyörgy polgármestere.