Bukarestben hunyt el az a kétéves háromszéki kisfiú, akit A típusú influenza fertőzéssel diagnosztizáltak. A gyereket súlyos, krónikus betegséggel kezelték egy fővárosi kórházban és betegsége mellett kimutatták nála az influenza fertőzést is, de halálát vélhetően nem ez okozta, mutatott rá Ágoston László a Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság vezetője.

Az Országos Közegészségügyi Hatóság keddi tájékoztatása szerint 82-re emelkedett az országban az influenza járvány halálos áldozatainak száma. A legutóbbi áldozatok között van a 2 éves háromszéki kisfiú is. Hozzáteszik, hogy a legutóbbi elhunytak mindegyike más betegségben is szenvedett és nem voltak beoltva influenza ellen. A háromszéki kisfiú is egy nagyon súlyos, krónikus betegség miatt került a fővárosi kórházba.

Ágoston László szerint szerint Háromszéken eddig négy esetben állapították meg gyorsteszttel az influenza fertőzést, két mintát küldtek a bukaresti laboratóriumba, de onnan nem igazolták vissza a fertőzést. Kovászna megyében ezen a héten 2 százalékkal emelkedett a felső légúti megbetegedésben szenvedők száma az elmúlt héthez képest, számuk 3000 alatt van. A tüdőgyulladással kezelt Kovászna megyei betegek száma viszont 7 százalékkal csökkent az elmúlt héthez képest. A szakemberek azt remélik, hogy az iskolai vakációnak köszönhetően csökken az influenza fertőzés terjedése.