A Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezete közel 100 ezer lejt gyűjtött össze a miklósvári családnak, hogy újraépíthessék leégett házukat. Demeter Zoltán programfelelőse szerint a tűzkárosult Elek Barna jelenlétében helyezték el a bankszámlán a több mint ötven önkéntes által tizenhét erdővidéki településről összegyűjtött adományokat.

„Ezzel az összeggel, valamint az építőanyagban, illetve kétkezi munkában érkezett felajánlások birtokában már nyugodt szívvel várhatja a család a tavasz megérkezését, az új otthon megépítésének elkezdését” fogalmaz Demeter Zoltán.

A miklósvári Elek Barna és Erika családi háza december 2-án rövidzárlat miatt gyulladt ki, és teljesen kiégett. A lángokat az utcáról vette észre valaki, a kerten átugorva riasztotta az alvó családot, így ők megmenekültek.

A segélyszervezet képviselője felidézte, hogy az elmúlt két évtizedben az erdővidékiek számos esetben bizonyították, hogy nagylelkűek és együtt éreznek a bajban levőkkel, sikeresen segítettek árvíz- és tűzkárosultakon, több beteg gyerek műtéti költségeit gyűjtötték össze.