A fenntartó háromszéki önkormányzat kedden döntött arról, hogy nyolcmillió lej pályázati pénzből bővítik a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályát.

Tamás Sándor tanácselnök szerint megháromszorozzák a sürgősségi osztály felületét, a meglevő épülethez új szárnyat építenek, hozzáférési útvonalat alakítanak ki a mentőautóknak, új műszereket vásárolnak és szétválasztják a felnőtt és a gyerek sürgősséget. A sürgősségi osztályon jelenleg hetvenen dolgoznak, tavaly 35 ezer esetet láttak el.

Fazakas Péter, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) tanácstagja az ülésen rámutatott, hogy a kórházban dolgozók hozzáállásán is változtatni kell. Az önkormányzati képviselő saját tapasztalata alapján mondta el, hogy a tüdőbeteg rendelő várótermében ötven beteg gyűlt össze és bár program szerint tíz órakor kezdődik a rendelés, az első orvos egy órakor kezdett.

Tamás Sándor válaszában kifejtette, a tüdőbeteg rendelőintézet helyett újat építenek. Hozzátette: a belső szervezés, a hozzáállás nem tartozik az önkormányzat hatáskörébe.